Известие

Collapse
No announcement yet.

сваляне на картер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз днес свалях картера и ... не можах Не можах да сваля плуоската от скоростната кутия към дясното клело. Някой да е имал такъв проблем??? Лагера който държи полуоската към картера трябва ли да се избива и как...

Comment

Първоначално публикувано от alfa_fen4e Покажи съобщение
      Колеги картера е свален и се оказа че е спукан заради щпилките една е ударена и е пукнала картера и сега трябва да се лепи.Казаха ми че с течен метал ставало здраво.Ако някой е тествал и става добре да сподели ако не дайте съвет за някой сервиз клубен или някой друг.Мерси предварително

Здравей колега,
      Аз минах през пукнат картер и го лепих с течна заварка на фирма Бизон.
      Стана добре и капка не капваше, но реших да го заваря.
      Така че както решиш.
      Както пита - става с течна заварка.
      Или най-добре ако питаш мен с нов здрав картер за 50 лева - и да знаеш има картери на тази цена.
      Успех.
      Екшън Мен - Чирпан
      Алфа Ромео 156 2.0 155 к.

Comment

Може да се залепи с течна стомана, проблема е, че трябва да се направи по 1 отвор в двата края на цепнатината иначе ще продължи да се цепи.
        Alfa 159 2,4 JTDm Q4
        ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
        ex Alfa 156 1,9 JTD
        ex Alfa 75 1,8

Comment

Ти пък, 50лв, то цветната заварка е 20-30лв, оттам ако държиш да стане както трябва отиваш на шлайф да го челосат, защото се усуква, и тъй 50лв е ремонта...
          Вярно, ако някой е на зор може и да го вземеш за толкова, но реално си струва поне 100-на лева ако е перфектен.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от ek6an_men Покажи съобщение
            Здравей колега,
            Аз минах през пукнат картер и го лепих с течна заварка на фирма Бизон.
            Стана добре и капка не капваше, но реших да го заваря.
            Така че както решиш.
            Както пита - става с течна заварка.
            Или най-добре ако питаш мен с нов здрав картер за 50 лева - и да знаеш има картери на тази цена.
            Успех.
            Колега, щом има картерИ на тази цена, кажи ми къде, аз бих си купил веднага поне 2 броя, ще съм ти много благодарен. Чакам да пишеш!
            1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Ми пусни една обява в купува.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Деейба тая лапа, дето държи двуцевната генерация, хваната с два болта за картера. Явно прави много проблеми

Преди месец спуках картер на път, добре че се усетих веднага и намерих отзивчив майстор да ме вземе да ме завари, за да мога да продължа пътя. И при мен се оказа тая лапа с двата болта беше пукнала картера.

Завариха ме, махнаха я тая лапа и да чукаме на дъвро

Карам Алфа 147 и да живеят Асеновградските майстори

Снимка от нета как изглежда:

Last edited by tonov; d.m.y г., 19:05.

Comment

Принципно тази лапа не държи двуцевката, а е опора на фланеца за който се хваща скоростната кутия понеже заради по-прибрано конструкторите са прибрали двуцефката в картера и идеята и е да е допълнителна опора в това място поради естественото натежаване на скоростната кутия надолу.Че е виновна за спукани картери е несъмнено.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                  X